Projectmanagement

Ook op het gebied van projectmanagement heb ik de nodige ervaring in de zorgsector, maar ook in  webdevelopment.

Projectmanagement in de zorg

Bij Stichting Groenhuysen heb ik het innovatieve project ‘Zorg op afstand’ begeleid op basis van het PMBoK principe. Het begeleiden van dit project betrof het introduceren, borgen, uitrollen en verder uitbreiden van het product Zorg op afstand. Maar ook het schrijven van het projectplan met onder andere de te behalen doelen, risico-analyses, financiën en tijdsplanning was één van de taken evenals het schrijven van de eindrapporten .

In dit geval valt onder Zorg op afstand beeldzorg via een beeldscherm. Omdat de verzorgende niet anders gewend is dan met de handen aan het bed te werken, bevatte dit project ook een stuk verandermanagement. Niet alleen bij de verzorgenden, maar ook bij de ouderen die bang waren dat er niemand meer bij hen thuis zou komen. Van mijn communicatieve, organisatorische en planningsvaardigheden en mijn creativiteit heb ik in dit project veelvuldig en dankbaar gebruik gemaakt. Met name omdat je met vele verschillende mensen van verschillende niveaus te maken hebt.

St. Groenhuysen is een organisatie die zich met name richt op de ouderenzorg in de Regio Roosendaal, Rucphen en Halderbergen. Zowel intra- als extramuraal.

Projectmanagement binnen webdevelopment

Bij Fastware heb ik voor verschillende klanten ook het projectmanagment uitgevoerd. Je maakt de vertaalslag tussen programmeur, webdeveloper en klant. Het schrijven van de projectplannen, het maken van de tijdsplanning en het coördineren van de bouw van de website behoorden net als het overleg met klanten, webdevelopers en programmeurs tot mijn taken. Maar ook het testen en het live gaan van de website behoorden tot mijn verantwoordelijkheden als projectmanager. Het projectmanagement bij Fastware was met name gebaseerd op de Waterfall-methode.

Fastware is een webdevelopment bedrijf dat alleen geheel op maat websites maakt op basis van een eigen ontwikkeld CMS. Informatieve websites, maar ook e-commerce websites en veiling websites.