Innoveren | Profiel

davina-jacobs

To Achieve is ontstaan uit een vraag die ik mijzelf stelde. Wat wil ik, wat wil ik bereiken? We willen allemaal iets bereiken, zakelijk, maar ook privé.

Wilt u de beste resultaten bereiken op het gebied van (zorg)innovatie door project- en/of procesmanagement? Neem dan contact met mij op, voor een workshop of lezing.

Innoveren (in de zorg) door procesmanagement of projectmanagement

Soms moet je als je iets wilt bereiken uit je comfortzone treden. Dat is precies wat ik gedaan heb. Met mijn commerciële achtergrond heb ik het roer omgegooid. Niet alleen ben ik van (online)marketing overgestapt naar project- en procesmanagement, ik ben ook naar de zorg overgestapt. Daar houd ik mij bezig met stichtingsbreede projecten met een technisch tintje, zoals het ECD (elektronisch cliënten dossier) en cliëntportalen, maar ook met innovatie. Wil je innoveren, kun je niet anders dan uit je comfortzone treden! Innovatie ligt namelijk ergens tussen het belachelijke en meest voor de handliggende in.

Innoveren gaat niet van zelf

Innoveren gaat niet van zelf, nergens, maar zeker niet in de zorg. Je moet er voor zorgen dat medewerkers niet het gevoel krijgen dat ze MOETEN innoveren. Ze moeten WILLEN innoveren en dat gaat alleen wanneer je geïnspireerd wordt en de voordelen van een innovatie inziet. Elke innovatie is een veranderproces, of het nu om een grote of een kleine innovatie gaat. Dat betekent dat medewerkers niet alleen moeten willen innoveren, maar ook de ruimte moeten krijgen om te kunnen innoveren en het moet gedragen worden door leidinggevenden. Zijn leidinggevende niet enthousiast om te innoveren, waarom zou een medewerker dan innoveren?

What do I want to Achieve?

Wat ik zelf wil bereiken is anderen helpen met innoveren. De laatste jaren heb ik een hoop kennis en ervaring opgedaan. Door het volgen van verschillende masterclasses/courses, maar ook door in de praktijk gewoon te doen. De combinatie van theorie en praktijk maken dat ik de juiste adviezen kan geven en daarmee anderen kan helpen. Overigens komt alles wat ik tijdens mijn studie Commerciële Economie geleerd heb, nog steeds heel goed van pas en overeen. Vergelijk het model van Ansoff maar eens met de horizon 1, 2 en 3 van innovatie…. Innovatie is helemaal niet nieuw en moeilijk. Dat wil ik graag meegeven. Hoe moeilijker je doet over innovatie, des te moeilijker wordt het om te innoveren. Want wat betekent innoveren nu eigenlijk?

Door middel van workshops en lezingen help ik mensen geïnspireerd te raken om met innovatie aan de slag te gaan, te laten inzien dat innovatie niet nieuw of eng is en help ik mensen out of de box te denken. Belangrijker nog je krijgt handvatten mee om er zelf verder mee aan de slag te gaan. Een andere mogelijkheid is dat ik het hele proces of project begeleid. Of dit nu om technologische innovatie gaat of om procesmatige innovatie.

Hoe past To Achieve bij mij?
Ten alle tijden wil ik het beste resultaat bereiken in wat ik doe. Waar ik me ook voor inzet en wat ik ook doe. Uit die gedachte is de naam To Achieve geboren. Op gebied van project- en procesmanagement, maar ook specifiek op het gebied van (zorg)innovatie. Innoveren betekent echter niet alleen slagen, maar ook falen. Dit laatste was voor mij persoonlijk eerder nooit een optie. Maar zolang je ervoor zorgt dat je klein faalt en leert van het falen, bereik je alnog iets, waardoor het de volgende keer alleen maar beter kan gaan!

 

Davina Jacobs